Μεταμόσχευση στην «Πρώτη Γραμμή»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την μεταμόσχευση μαλλιών στην πρόσθια γραμμή

Η πρόσθια γραμμή (η πρώτη σειρά μαλλιών πάνω από το μέτωπο) αποτελεί την «βιτρίνα» των μαλλιών και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την συνολική εμφάνιση του προσώπου μας. Η τριχόπτωση στη μετωπιαία γραμμή των μαλλιών εμφανίζεται συχνότερα στους άντρες και έτσι, δημιουργείται μια φαινομενική «υποχώρηση» των μαλλιών προς τα πίσω.

Η μεταμόσχευση σ’ αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί πλήρως αποτελεσματική. Παρ’ όλα αυτά δεν ενδείκνυται σε όλες τις περιπτώσεις των ασθενών. Παρακάτω αναλύουμε τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ο υποψήφιος, ώστε να υποβληθεί σε μία επιτυχημένη μεταμόσχευση πρόσθιας γραμμής, καθώς και εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης.

Που οφείλεται;

Η τριχόπτωση στη μετωπιαία γραμμή των μαλλιών, στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών, οφείλεται στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Είναι η πλέον διαδεδομένη μορφή τριχόπτωσης στους άνδρες γνωστή και ως ανδρική «φαλάκρα». Η πάθηση είναι αποτέλεσμα της χρόνιας εκφυλιστικής δράσης των ανδρογόνων (DHT) σε άτομα τα οποία παρουσιάζουν ευαισθησία στην παραπάνω ορμόνη. Η επιρροή της συγκεκριμένης πάθησης γίνεται ορατή με τη μορφή τριχόπτωσης, ιδιαίτερα, στη περιοχή της πρόσθιας γραμμής, στους κροτάφους αλλά και στην κορυφή του τριχωτού της κεφαλής.

Πότε μπορεί να γίνει μεταμόσχευση;

Θα εξαρτηθεί από τους εξής παράγοντες:

  • Ηλικία υποψηφίου
  • Στάδιο τριχόπτωσης
  • Η «ηλικία των μαλλιών»
  1. Η μεταμόσχευση μαλλιών στην πρόσθια γραμμή δεν ενδείκνυται σε άτομα κάτω των 27 ετών. Αν και μπορεί να μοιάζει με τριχόπτωση, η υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών μπορεί να οφείλεται στη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης. Ωστόσο, εάν υπάρχει διαπιστωμένο πρόβλημα τριχόπτωσης σε νεαρή ηλικία, είναι απαραίτητη η σταθεροποίησή της με κάποια φαρμακευτική αγωγή πριν προβούμε σε μεταμόσχευση.
  2. Όπως και στις νεότερες ηλικίες, η σταθεροποίηση της τριχόπτωσης είναι το σημαντικότερο βήμα καθώς οφείλουμε να σκεφτούμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο οποίο στοχεύουμε σήμερα, αλλά και μετά από κάποια χρόνια. Εάν υποβληθούμε σε μεταμόσχευση της πρόσθιας γραμμής ενώ η αραίωση προοδεύει, τότε κινδυνεύουμε να έχουμε μια έντονη τριχοφυΐα μπροστά στο μέτωπο και εμφάνιση αραίωσης στο υπόλοιπο του κεφαλιού.
  3. Μετά από μία μεταμόσχευση τα νέα μαλλιά δεν πέφτουν ποτέ. Επομένως, ο υποψήφιος που επιθυμεί να επαναπροσδιορίσει την γραμμή των μαλλιών του θα πρέπει να σκεφτεί μακροπρόθεσμα. Η ηλικία των μαλλιών δεν πρέπει να αποκλίνει πολύ από την ηλικία του ενδιαφερόμενου καθώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι φυσικό.

Κάντε το πρώτο βήμα στην θεραπεία της τριχόπτωσης! Κλείστε το πρώτο σας ραντεβού με την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών της Hair Transplant και λάβετε εξατομικευμένες λύσεις για κάθε πρόβλημα.

This site is registered on wpml.org as a development site.