Μεταμόσχευση φρυδιών: Ασφαλής και επιτυχής διαδικασία.

Τα φρύδια είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας τα οποία διαμορφώνουν την εμφάνισή μας.

Οι τάσεις της μόδας άλλοτε τα ήθελαν λεπτά έως και ανύπαρκτα, και άλλοτε τα ήθελαν πιο γεμάτα.

Όταν επεμβαίνουμε στα φρύδια μας με επαναλαμβανόμενη αποτρίχωση (οι γυναίκες) προκειμένου να δώσουμε μια πιο λεπτή μορφή είναι αδύνατο μετά να τα επαναφέρουμε στην αρχική, πιο γεμάτη μορφή τους.

Αλλά πάντα υπάρχει η λύση της μεταμόσχευσης φρυδιών με μόνιμα αποτελέσματα. Τα φρύδια όμως, μπορεί να χαθούν για διάφορους λόγους.

Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται νοσήματα του θυρεοειδούς και άλλες συστηματικές νόσοι, όπως η γυροειδής αλωπεκία, οι λοιμώξεις, η συγγενής αδυναμία στην αύξησή τους καθώς και μια γενετική τάση να λεπταίνουν, ή και να εξαφανίζονται, με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν από συγγενή έλλειψη φρυδιών ή θέλουν να καλύψουν ουλές από ατυχήματα ή εγκαύματα.

Οι αποκαταστάσεις των φρυδιών είναι παρόμοιες με τις τεχνικές  μεταμόσχευσης μαλλιών, που διεξάγονται και στο τριχωτό της κεφαλής.

Ωστόσο, επειδή τα φρύδια έχουν τις δικές τους μοναδικές ιδιότητες, οι μεταμοσχεύσεις φρυδιών διαφέρουν από τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε διάφορα σημαντικά σημεία.

Σε αντίθεση με τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, όπου οι τρίχες λαμβάνονται από ένα άλλο μέρος του τριχωτού της κεφαλής και ταιριάζουν τέλεια, στις μεταμοσχεύσεις φρυδιού, τα μοσχεύματα έχουν ληφθεί από ένα μέρος του σώματος εκτός από των φρυδιών.

Συνεπώς, θα φέρουν ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά όσον αφορά τόσο το ρυθμό ανάπτυξης όσο και την εμφάνισή τους.

Η εμφάνιση των μεταμοσχεύσεων φρυδιών θα ωριμάσει και θα τελειοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενός έτους περίπου.

Επιπλέον, όταν τα μαλλιά του ασθενούς είναι κυματιστά ή σγουρά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιστρέψουμε τη φορά αυτών των μαλλιών, έτσι ώστε η καμπύλη της τρίχας που θα εμφυτευθεί να ακολουθεί τη φυσική καμπύλη των φρυδιών.

Η εμφύτευση φρυδιών εννοείται ότι προϋποθέτει εξειδίκευση του γιατρού, λεπτούς χειρισμούς για να υπάρξει ακρίβεια στη τοποθέτηση με στόχο το αποτέλεσμα να είναι τόσο αισθητικά κομψό όσο και μόνιμο.

Απαιτείται για τους λόγους αυτούς κατάλληλος σχεδιασμός που είναι συγκεκριμένος σε κάθε περίπτωση, όπως είναι το φύλο και τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Όπως και με τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής, τα μεταμοσχευμένα μαλλιά στα φρύδια θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν και συνεπώς πρέπει να κόβονται κι αυτά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Καθώς όμως μιλάμε για μια διαδικασία που γίνεται στην περιοχή του προσώπου πρέπει να τονίσουμε ότι:

Οι τρίχες στα φρύδια έχουν πολύ μικρότερο κύκλο ζωής σε σχέση με το τριχωτό της κεφαλής, περίπου τεσσάρων μηνών, σε αντίθεση με τις τρίχες του τριχωτού της κεφαλής όπου ο κύκλος ζωής μπορεί να φτάσει τα τέσσερα χρόνια.

Αυτό σημαίνει οι τρίχες θα πρέπει να παρθούν από μία τέτοια περιοχή όπου η τριχοφυΐα να έχει αντίστοιχες ιδιότητες.

Οι τρίχες που θα τοποθετηθούν στα φρύδια πρέπει να λαμβάνονται μία προς μία καθώς στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχουν ομάδες τριχών.

Η τοποθέτηση πρέπει να γίνουν υπό οξεία γωνία και ο γιατρός θα πρέπει να ακολουθήσει ακριβώς την πορεία που είχαν φυσιολογικά οι τρίχες στην περιοχή του φρυδιού.

Σημαντικό επίσης είναι οι υποδοχές των τριχών να είναι μικρές για να μην υπάρξουν σημάδια μετά την επούλωση.

Στη διαδικασία μεταμόσχευσης χρησιμοποιούνται βελόνες με ελάχιστη διάμετρο καθώς η παραμικρή ατέλεια παίζει τον ρόλο της.

Λαμβάνοντας υπόψη όλη τη διαδικασία και την τεχνική μεταμόσχευσης φρυδιών κάποιος διαπιστώνει ότι δεν είναι πραγματικά μεταμόσχευση τριχο-θυλακικών μονάδων, αλλά μάλλον μια εξαιρετικά εκλεπτυσμένη μορφή μικρο-μεταμόσχευσης.

Στη σημερινή εποχή η μεταμόσχευση φρυδιών είναι μια διαδικασία που μπορεί να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αρκεί ο γιατρός που θα κάνει την εμφύτευση να ακολουθήσει τους κανόνες και να υποστηρίξει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ανάλογα με το πρόβλημα και την ανάγκη αντιμετώπισής του.

This site is registered on wpml.org as a development site.