Logo

Scroll to top
ΑΡΧΙΚΗ|

Οι 10 καλύτερες τροφές για να προστατέψετε την υγεία των μαλλιών σας

Οι 10 καλύτερες τροφές για να προστατέψετε την υγεία των μαλλιών σας

Οι διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν ολόκληρο τον οργανισμό και το σώμα μας. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να αφήνουν ανέπαφη την εικόνα των μαλλιών μας.

Αν και σαφώς δεν θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για ένα «διατροφικό χάπι» το οποίο με «μαγικό» τρόπο αποκαθιστά τη ζημιά που προκαλείται από τριχόπτωση που οφείλεται σε κληρονομικά αίτια, η ερευνητική πορεία φέρνει στο φως τη σύνδεση των διατροφικών συνηθειών που υιοθετούμε με την υγεία των μαλλιών και σε ορισμένες περιπτώσεις με την απώλειά τους.

Έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις ενώ η επιπλέον πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών δεν είναι δυνατόν να βελτιώσει την εικόνα των μαλλιών, πιθανές ελλείψεις σε αυτά είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε αποχρωματισμό ή τριχόπτωση.

Παράλληλα, σύγχρονα ερευνητικά αποτελέσματα αναδεικνύουν το ρόλο συγκεκριμένων συστατικών και βιταμινών στο μηχανισμό ανάπτυξης της τρίχας.

Ακόμα κι αν το τοπίο δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο για το συγκεκριμένο τρόπο δράσης διαφόρων θρεπτικών συστατικών, αυτό το οποίο μπορεί κανείς να πει με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι μία ισορροπημένη διατροφή σαφώς και έχει θετικές επιπτώσεις στην εικόνα και την υγεία των μαλλιών μας.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τις 10 τροφές που ο καθένας θα πρέπει να εντάξει στη διατροφή του προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των μαλλιών του.

Η λίστα είναι χωρισμένη σε δύο θεματικές. Οι παρακάτω τροφές που δρουν προστατευτικά απέναντι στην τριχόπτωση.


Τροφές που βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας μαλλιών+-
Share:

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να κλείσουμε ένα εντελώς δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού για εξέταση. Η διάγνωση γίνετε από τον Δρ. Ιωάννη Παπαγγελόπουλο (MD, PhD).