Logo

Scroll to top
ΑΡΧΙΚΗ|

Έκανες μεταμόσχευση μαλλιών; Μάθε πως θα επιτύχεις πιο γρήγορη ανάρρωση.

Έκανες μεταμόσχευση μαλλιών; Μάθε πως θα επιτύχεις πιο γρήγορη ανάρρωση.

Ανυπομονείς να χαρείς τη νέα σου εμφάνιση; Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να προσθέσεις τρίχες σε περιοχές του κεφαλιού σου, που έχεις παρατηρήσει αραίωση.

Και αν θέλεις να επιταχύνεις λιγάκι τον χρόνο της αποκατάστασης, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές, σύμφωνα πάντα και με τις οδηγίες του γιατρού σου.

1. Φρόντισε την περιοχή.

Για να καταφέρεις να επιστρέψεις πιο γρήγορα στις καθημερινές σου εργασίες, θα πρέπει να φροντίζεις το τραύμα που θα έχει δημιουργηθεί στην περιοχή από την οποία πήρες τις τρίχες, αλλά και σε αυτήν που κατέληξαν. Μην ξεχνάς να ψεκάζεις συχνά με φυσιολογικό ορό την πρώτη εβδομάδα και να μην πιέζεις την περιοχή στον ύπνο.

2. Μην ξύνεσαι.

Είναι πιθανό να αισθανθείς φαγούρα στην περιοχή του τραύματος, αλλά θα πρέπει να αντισταθείς και να μην ξυστείς. Καλύτερα να ασκήσεις ήπια πίεση με τα χέρια σου στο κεφάλι, με κυκλικές κινήσεις, αν νιώθεις ότι δεν αντέχεις καθόλου. Επίσης, μπορεί να παρατηρήσεις κάποιο οίδημα τις πρώτες ημέρες, αλλά πρόκειται για φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού και θα φύγει σύντομα. Το ίδιο ισχύει και για την εσχάρα, την κρούστα της πληγής, που θα υποχωρήσει σταδιακά με την σωστή φροντίδα.

3. Απόφυγε την έντονη σωματική δραστηριότητα.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η σύντομη επιστροφή στις καθημερινές εργασίες. Ωστόσο, χρειάζεται λίγη προσοχή, ειδικά κατά την πρώτη εβδομάδα. Δεν θα πρέπει να σηκώνεις βάρη ή να πιέζεις τον εαυτό σου με έντονες χειρωνακτικές εργασίες ή ασκήσεις.

4. Πρόσεχε τον ήλιο.

Ο ήλιος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον χρόνο αποκατάστασης, για αυτό το λόγο και είναι σημαντικό να αποφεύγεις την έκθεση σε αυτόν, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες. Ένα καπέλο μπορεί να βοηθήσει να καλύψεις το κεφάλι σου, ενώ ιδανικά δεν θα πρέπει ο ήλιος να βλέπει καθόλου το κεφάλι σου για λίγες ημέρες.

                                                           
                                                   
                                                           
                                                                   
Share:

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να κλείσουμε ένα εντελώς δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού για εξέταση. Η διάγνωση γίνετε από τον Δρ. Ιωάννη Παπαγγελόπουλο (MD, PhD).