Logo

Scroll to top
ΑΡΧΙΚΗ|

Διατροφή και Τριχόπτωση: Προστατέψτε την υγεία των μαλλιών σας με τη βοήθεια των κατάλληλων βιταμινών

Διατροφή και Τριχόπτωση: Προστατέψτε την υγεία των μαλλιών σας με τη βοήθεια των κατάλληλων βιταμινών

Αν και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάποια ισχυρή απόδειξη που να συνδέει άμεσα τη λήψη συγκεκριμένων βιταμινών με ξεκάθαρη δράση ενάντια στην τριχόπτωση, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον ευεργετικό ρόλο που μπορεί να έχει η διατροφική επάρκεια σε συγκεκριμένες βιταμίνες στην προσπάθειά μας για υγιή και όμορφα μαλλιά.

Η επικρατούσα άποψη ανάμεσα στους ειδικούς στις μέρες μας θέλει την ισορροπημένη διατροφή να είναι σύμμαχος σε σχέση με την υγεία των μαλλιών, των οποίων οι απαιτήσεις τόσο σε θερμίδες όσο και σε θρεπτικά συστατικά αποδεικνύονται ιδιαίτερα υψηλές.

Έτσι ακόμα κι αν δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για θεραπευτική δράση συγκεκριμένων βιταμινών και μετάλλων απέναντι στην απώλεια μαλλιών, είναι ξεκάθαρο ότι η έλλειψη τους είναι δυνατόν να οδηγήσει σε λιγότερο υγιή μαλλιά και σε τριχόπτωση.

Από το σύνολο των βιταμινών αυτές που η σύγχρονη έρευνα ξεχωρίζει για τον ευεργετικό ρόλο τους σε σχέση με την υγεία των μαλλιών είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και την βιταμίνη D.

                                                           
Α. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β+-
Β. Ο ρόλος της βιταμίνης D+-
Γ. Άλλες Βιταμίνες +-
Share:

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να κλείσουμε ένα εντελώς δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού για εξέταση. Η διάγνωση γίνετε από τον Δρ. Ιωάννη Παπαγγελόπουλο (MD, PhD).