Μεταμόσχευση Μαλλιών Strip

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών Strip (FUT) αποτελεί την πιο διαδεδομένη και πετυχημένη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών παγκοσμίως και εφαρμόζεται από τον Δερματολόγο-Δερματοχειρουργό Dr. Γιάννη Παπαγγελόπουλο στην πιο σύγχρονη και εξελιγμένη εκδοχή της.

Οι δυνατότητες που παρέχει η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών Strip (FUT), όταν συνδυάζονται με υψηλού επιπέδου χειρουργική ικανότητα, αισθητική αντίληψη και εμπειρία, μπορούν να οδηγήσουν σε απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

  1. Λήψη τριχοθυλακίων από το πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής
  2. Μεταφορά τριχοθυλακίων στην περιοχή της κεφαλής που εμφανίζει αραίωση

  Η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών Strip (FUT) κατ΄ουσίαν αναπαράγει τον φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών, επειδή τα μαλλιά φυτρώνουν ανά σύνολα από 1 έως 4 τριχών.

  Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUT πραγματοποιείται με μαζική εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας (πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής) και μεταφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης.

 • Ανώδυνη επέμβαση. Με την εξελιγμένη μορφή της μεθόδου strip και το αυστηρό πρωτόκολλο εφαρμογής της, η μεταμόσχευση μαλλιών είναι εντελώς ανώδυνη. Παλαιότερα, υπήρχε ελαφρύς πόνος περίπου για το 30% των ενδιαφερόμενων που υποβάλλονταν σε επέμβαση, σήμερα όμως δεν υπάρχει πόνος στη μεταμόσχευση μαλλιών διότι πλέον χρησιμοποιούμε βραδείας αποδέσμευσης αναισθητικά που εξαλείφουν τις πιθανότητες πόνου.
 • Ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία (παρά μόνο μία ήπια ενόχληση στη δότρια περιοχή τα δύο πρώτα 24ωρα και αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα).
 • Σφράγισμα της δότριας περιοχής, η οποία εγκαταλείπει μια «αόρατη» ουλή η οποία είναι ανιχνεύσιμη μόνο από κάποιον ειδικό και μάλιστα από κοντινή εξέταση του τριχωτού της κεφαλής.
 • Απουσία μετεγχειρητικού οιδήματος. Παλαιότερα, ένα ποσοστό των ατόμων που υποβάλλονταν σε μεταμόσχευση μαλλιών παρουσίαζε μετεγχειρητικά προσωρινό μετωπιαίο οίδημα, πλέον όμως, με το πρωτόκολλο που εφαρμόζει η ιατρική μας ομάδα το οίδημα εμφανίζεται σπανιότατα.
 • Απουσία απώλειας μοσχευμάτων διότι ο διαχωρισμός των τριχοθυλακίων γίνεται με χρήση στερεοσκοπικού μικροσκοπίου.

Για να είναι η μεταμόσχευση μαλλιών απόλυτα πετυχημένη ο γιατρός Dr. Γιάννης Παπαγγελόπουλος σχεδιάζει το ειδικό εξατομικευμένο πλάνο μεταμόσχευσης μαλλιών για κάθε ενδιαφερόμενο ξεχωριστά, βάσει του οποίου συνυπολογίζονται όλες οι επιμέρους παράμετροι (ελαστικότητα-πυκνότητα δότριας-μελλοντική επανάληψη μεταμόσχευσης) και τα χαρακτηριστικά του ενδιαφερόμενου, συμβάλλοντας στο σχεδιασμό μιας μεταμόσχευσης μαλλιών που θα είναι απόλυτα ταιριαστή στον ενδιαφερόμενο.

Πότε ολοκληρώνεται η επούλωση;

Μέσα σε λίγες μέρες τόσο η δότρια όσο και η λήπτρια περιοχή επουλώνεται, αφού οι περιοχές από τις οποίες λήφθηκαν τα τριχοθυλάκια έχουν ένα μικροσκοπικό κενό.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών διαρκεί για μία ζωή. Η ζώνη από την οποία μεταφέρθηκαν τα τριχοθυλάκια είναι πολύ σταθερή και τα μοσχεύματα είναι πολύ ισχυρά τόσο στην υφή όσο και στο χρώμα των τριχών.

Το οριστικό αποτέλεσμα είναι από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της μεθόδου, ειδικά όταν προέρχεται από έμπειρο ιατρικό προσωπικό.

Πότε θα εμφανιστούν τα καινούργια μαλλιά;

Πάνω στα μεταφερόμενα τριχοθυλάκια υπάρχουν ήδη κάποιες μικρές τρίχες, οι οποίες μετά την μεταμόσχευση μερικές πέφτουν και άλλες παραμένουν μεγαλώνοντας.

Οι υπόλοιπες θα ξαναφυτρώσουν μετά από λίγο καιρό και μέσα σε 12 περίπου μήνες θα μπορείτε να απολαύσετε το μόνιμο αποτέλεσμα.

Κάντε το πρώτο βήμα στην θεραπεία της τριχόπτωσης! Κλείστε το πρώτο σας ραντεβού σε ένα από τα ιατρικά κέντρα μας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να κλείσουμε ένα εντελώς δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού για εξέταση. Η διάγνωση γίνετε από τον Δρ. Ιωάννη Παπαγελόπουλο (MD, PhD).


Σας Ενδιαφέρει

Ο κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών

Το πρόβλημα της τριχόπτωσης στη σημερινή εποχή έχει οριστική και αποτελεσματική λύση. Η μεταμόσχευση μαλλιών δίνει μόνιμη λύση στην αραίωση και την έντονη τριχόπτωση, βελτιώνοντας την εμφάνιση του πάσχοντος και

Διαβάστε Περισσότερα »

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών; Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μόνιμη λύση; Αυτό είναι ίσως το πιο συχνό ερώτημα όσων ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την επέμβαση. Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τη διάρκεια και το αποτέλεσμα;

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος διεθνής ποδοσφαιριστής εμπιστεύτηκε τον δρ. Ιωάννη Παπαγγελόπουλο & άλλαξε τη ζωή του;

Άλλαξε τη ζωή σου και τόνωσε την αυτοπεποίθησή σου μέσα σε 4 ώρες! Αυτό έκανε και ο αμυντικός της Εθνικής Μάλτας, ο 31χρονος Αντρέι Άγκιους (Andrei Angius) που εμπιστεύτηκε την

Διαβάστε Περισσότερα »
This site is registered on wpml.org as a development site.