×
  • Αρχική /
  • Blog /
  • Οι 10 καλύτερες τροφές για να προστατέψετε την υγεία των μαλλιών σας
espa
Οι 10 καλύτερες τροφές για να προστατέψετε την υγεία των μαλλιών σας

Οι διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν ολόκληρο τον οργανισμό και το σώμα μας. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να αφήνουν ανέπαφη την εικόνα των μαλλιών μας.

Αν και σαφώς δεν θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για ένα «διατροφικό χάπι» το οποίο με «μαγικό» τρόπο αποκαθιστά τη ζημιά που προκαλείται από τριχόπτωση που οφείλεται σε κληρονομικά αίτια, η ερευνητική πορεία φέρνει στο φως τη σύνδεση των διατροφικών συνηθειών που υιοθετούμε με την υγεία των μαλλιών και σε ορισμένες περιπτώσεις με την απώλειά τους.

Έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις ενώ η επιπλέον πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών δεν είναι δυνατόν να βελτιώσει την εικόνα των μαλλιών, πιθανές ελλείψεις σε αυτά είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε αποχρωματισμό ή τριχόπτωση.

Παράλληλα, σύγχρονα ερευνητικά αποτελέσματα αναδεικνύουν το ρόλο συγκεκριμένων συστατικών και βιταμινών στο μηχανισμό ανάπτυξης της τρίχας.

Ακόμα κι αν το τοπίο δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο για το συγκεκριμένο τρόπο δράσης διαφόρων θρεπτικών συστατικών, αυτό το οποίο μπορεί κανείς να πει με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι μία ισορροπημένη διατροφή σαφώς και έχει θετικές επιπτώσεις στην εικόνα και την υγεία των μαλλιών μας.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τις 10 τροφές που ο καθένας θα πρέπει να εντάξει στη διατροφή του προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των μαλλιών του.

Η λίστα είναι χωρισμένη σε δύο θεματικές. Οι παρακάτω τροφές που δρουν προστατευτικά απέναντι στην τριχόπτωση.


Κληση

Δωρεάν
Ραντεβού