5 Μύθοι και Αλήθειες σε σχέση με την Ανδρογενετική Αλωπεκία

Είναι πολύ εύκολο κάποιος να εξάγει λανθασμένα συμπεράσματα σε σχέση με κάποιο θέμα που βρίσκεται στη σφαίρα του ενδιαφέροντος του. Αυτό είναι κάτι το οποίο είναι δυνατόν να οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση ή και λανθασμένη ενημέρωση.

Παρακάτω μπορεί κανείς να δει τα κυριότερα σημεία παρανόησης που αφορούν στην Ανδρογενετική Αλωπεκία.

«Η Ανδρογενετική Αλωπεκία έρχεται ως φυσιολογικό αποτέλεσμα της γήρανσης»

Δεδομένης της συχνότητας με την οποία εμφανίζεται και της συσχέτισής της με τη βιολογική ηλικία, είναι συχνό το φαινόμενο η Ανδρογενετική Αλωπεκία να θεωρείται φυσιολογικό αποτέλεσμα της γήρανσης.

Η Αλήθεια

Η Ανδρογενετική Αλωπεκία οφείλεται στη δράση της ορμόνης DHT η ευαισθησία στην οποία έχει κληρονομικές ρίζες. Η βιολογική ηλικία έχει το ρόλο καταλύτη σε σχέση με τον απαραίτητο χρόνο που πρέπει να δράσει η ορμόνη προκειμένου να εμφανιστεί τριχόπτωση.

  • «Η Ανδρογενετική Αλωπεκία εμφανίζεται μόνο στους άνδρες»

    Εξαιτίας της συχνότητας με την οποία εμφανίζεται στον αντρικό πληθυσμό η Ανδρογενετική Αλωπεκία πολύ συχνά συσχετίζεται μόνο με το αντρικό φύλο.

    Η Αλήθεια

    Η ανδρογεντική Αλωπεκία μπορεί να εμφανιστεί με κάποιες διαφοροποιήσεις και σε γυναίκες. Δεν είναι τόσο κοινή όσο στους άντρες αλλά εμφανίζει αρκετά υψηλά ποσοστά.

«Η Ανδρογενετική Αλωπεκία κληρονομείται μόνο από τη μητέρα»

Το γεγονός ότι η προδιάθεση για την εμφάνιση ανδρογενετικής αλωπεκίας είναι βέβαιο ότι θα κληρονομηθεί αν υπάρχει από την πλευρά της μητέρας οδηγεί λανθασμένα στο συμπέρασμα ότι η ανδρογενετική αλωπεκία κληρονομείται μόνο από την μητέρα.

Η Αλήθεια

Η Ανδρογενετική Αλωπεκία είναι δυνατόν να κληρονομηθεί από την πλευρά του πατέρα. Η διαφορά είναι ότι ακόμα κι αν ο πατέρας εμφανίσει αυτού του είδους την τριχόπτωση δεν είναι βέβαιο ότι αυτή θα κληρονομηθεί στους απογόνους του.

«Η Ανδρογενετική Αλωπεκία είναι το μοναδικό είδος τριχόπτωσης»

Με βάση το γεγονός ότι η Ανδρογενετική Αλωπεκία είναι το συντριπτικά συνηθέστερο (ιδιαίτερα στους άντρες) είδος τριχόπτωσης μπορεί να εκληφθεί λανθασμένα ως το μοναδικό.

Η Αλήθεια

Η Ανδρογενετική αλωπεκία είναι το συνηθέστερο είδος τριχόπτωσης στους άντρες ενώ είναι δυνατόν να εμφανιστεί και στις γυναίκες, ωστόσο δεν αποτελεί το μοναδικό λόγο απώλειας μαλλιών. Υπάρχει μία ποικιλία τύπων τριχόπτωσης με διαφορετικά αίτια και τρόπους εμφάνισης σε σχέση με την Ανδρογενετική Αλωπεκία.

«Το άτομο το οποίο έχει κληρονομήσει την προδιάθεση για Ανδρογενετική Αλωπεκία είναι βέβαιο ότι θα την εμφανίσει»

Η Αλήθεια

Αυτό το οποίο κληρονομείται είναι η προδιάθεση για την Ανδρογενετική Αλωπεκία. Δεν είναι, ωστόσο, βέβαιο ότι το άτομο θα την εμφανίσει τελικά και σίγουρα μπορούν να υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους προγόνους του.

Leave a comment

This site is registered on wpml.org as a development site.