Μεταμόσχευση Μαλλιών Fue

Τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών Fue

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction) θεωρείται η πιο εξελιγμένη διαδικασία μεταφοράς μοσχευμάτων σταθερής τριχοφυΐας των τελευταίων χρόνων.

Με τη μέθοδο αυτή πραγματοποιείται μεμονωμένη εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή και μεταφύτευση τους στη λήπτρια περιοχή.

H FUE έχει χαρακτηριστεί επαναστατική, καθώς σε σύγκριση με την τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUT είναι λιγότερο επεμβατική και για το λόγο αυτό έχει γίνει πρώτη επιλογή από τους ενδιαφερόμενους.

Έχει ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα με λιγότερο πόνο και μικρότερη διάρκεια αποθεραπείας και ανάρρωσης.

Η FUE πραγματοποιείται σε δύο βασικά στάδια:

  • Τα τριχοθυλάκια επιλέγονται και εξάγονται ένα προς ένα από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής με τη χρήση ενός ειδικά σχεδιασμένου ηλεκτρονικού εργαλείου με ιδιαίτερα μικρής διαμέτρου punch. Τα εξαγμένα τριχοθυλάκια διατηρούνται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και σε ειδικό διάλυμα που ενισχύει την ανάπτυξή τους μετά την τοποθέτηση.
  • Στη συνέχεια πραγματοποιείται η εισαγωγή των τριχοθυλακίων στην προκαθορισμένη λήπτρια περιοχή. Η εμφύτευση των τριχοθυλακίων γίνεται με τη δημιουργία οπών στο δέρμα που βρίσκεται στην περιοχή, όπου υπάρχει τριχόπτωση ή φαλακρή περιοχή.
  • Ο αριθμός που μπορεί να μεταμοσχευθεί ανά συνεδρία είναι από 2.000 έως 4.000 τριχοθυλάκια (υπό προϋποθέσεις).
  • Για τη διαδικασία αυτή απαιτείται ιδιαίτερη εμπειρία του ιατρού, αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό για να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες και τραυματισμός της δότριας αλλά και της λήπτριας περιοχής. Και αυτό, γιατί ο τραυματισμός μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία, τοπικό οίδημα, έντονο άλγος, νέκρωση, ουλοποίηση του δέρματος, σοκ
    των υπό μεταμόσχευση τριχοθυλακίων, σοκ των τριχοθυλακίων της δότριας περιοχής που παραμένουν, αλλά και το πιο σημαντικό σε σοκ των υπαρχόντων μαλλιών στη λήπτρια περιοχή.
  • Να τονιστεί ότι τόσο κατά την εξαγωγή, όσο και κατά την εμφύτευση των τριχοθυλακίων, χορηγείται τοπικό αναισθητικό και σε ορισμένες περιπτώσεις ήπια αγχόλυση. Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη τεχνική μεταμόσχευσης ενδείκνυται και σε περιπτώσεις μεταμόσχευσης φρυδιών, κροτάφων, γενιού, καθώς σε αυτές τις περιοχές η έκταση κάλυψης με τριχοθυλάκια δεν είναι μεγάλη και μπορεί να είναι αποτελεσματική με το καλύτερο αποτέλεσμα, με τον/την ενδιαφερόμενο να μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου;
  • H ηλικία στην οποία βρίσκεται ο κάθε ασθενής
  • Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του
  • Η βαρύτητα του προβλήματος και ο βαθμός αλωπεκίας
  • Η διαθεσιμότητα των τριχοθυλακίων
Τι αποτελέσματα να περιμένει ο ασθενής;
  • Τα αποτελέσματα στην FUE είναι πολύ καλά έως άριστα και απολύτως φυσικά, αναλόγως το άτομο και φυσικά την εμπειρία του γιατρού που πραγματοποίησε την μέθοδο. Επίσης, αναγνωρίζονται μετά από λίγες μόλις μέρες!
Εκτός από το τριχωτό της κεφαλής εφαρμόζεται η μέθοδος και σε άλλα μέρη;
  • H FUE εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία στην αποκατάσταση των φρυδιών με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων, στην αποκατάσταση αραιών τριχών στο πρόσωπο και στην διόρθωση ουλών.

Κάντε το πρώτο βήμα στην θεραπεία της τριχόπτωσης! Κλείστε το πρώτο σας ραντεβού σε ένα από τα ιατρικά κέντρα μας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να κλείσουμε ένα εντελώς δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού για εξέταση. Η διάγνωση γίνετε από τον Δρ. Ιωάννη Παπαγγελόπουλο (MD, PhD).

Σας Ενδιαφέρει

Γιατί μεταμόσχευση μαλλιών με εξειδικευμένο ιατρό και όχι σε υποτιθέμενα εξειδικευμένα κέντρα

Η τριχόπτωση αποτελεί μια κατάσταση την οποία τόσο άντρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν και από την οποία θέλουν να απαλλαγούν. Καθώς όμως υπάρχουν πολλοί γιατροί πρέπει να αποφασίσετε ποιος θα είναι

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ειδικός προτείνει τις λύσεις. Εσείς επιλέγετε την καλύτερη! Θεραπείες τριχόπτωσης για άνδρες και γυναίκες στο news247.gr

Οι επιστήμονες εδώ και χρόνια έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τριχόπτωση οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες που συνδέονται τόσο με τον σύγχρονο τρόπο ζωής όσο και με αιτίες

Διαβάστε Περισσότερα »

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών; Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μόνιμη λύση; Αυτό είναι ίσως το πιο συχνό ερώτημα όσων ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την επέμβαση. Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τη διάρκεια και το αποτέλεσμα;

Διαβάστε Περισσότερα »
This site is registered on wpml.org as a development site.